Wie zijn wij?
Wij zijn Chantal en Remy en wonen aan de rand van Rotterdam en een huis uit 1900 met een grote tuin. Wij wilden altijd al een hond, maar pas later als we wat ouder zouden zijn. Dit veranderde in 2009 na een inbraak. Wat is een betere bewaking dan een hond in huis tenslotte.

Wij zijn ons gaan orienteren op rassen en kwamen uiteindelijk bij de Leonberger. Dat ras sprak ons eigenlijk direct aan en we besloten met verschillende fokkers te gaan praten. Zo zijn we bij The Gardian Angel uitgekomen.


In december 2009 is Fedor bij ons komen wonen. Dat was wennen. Het was onze eerste hond en we wilden het natuurlijk zo goed mogelijk doen met de opvoeding. Dat ging met vallen en opstaan. We hebben daarbij hulp gekregen van The Gardian Angel, de KC Dordrecht en Dogs Training Centre Dordrecht. Fedor is hierdoor opgegroeid tot een stabiele vriendelijke Leonberger die graag knuffelt, maar dan wel als hij het wil.

In 2011 begon het toch weer te kriebelen. Het leek ons erg leuk om nog een 2e leonberger erbij te nemen. Het stond vast dat dit dan wel weer een reu moest zijn. Toen wij van de Gardian Angel bericht kregen dat er weer een dekking had plaatsgevonden, werd het idee steeds concreter. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en op 10 aqugustus 2011 is Ivar geboren.

Ivar is op 5 oktober 2011 bij ons komen wonen. Wat was dit een andere pup zeg. Waar wij gingen volgde Ivar. Hij wilde alleen maar bij ons zijn, terwijl Fedor de wijde wereld van kleins af aan al erg interessant vond. Ivar was vanaf dag 1 al gek op knuffelen en lag dan ook regelmatig op ons schoot, borst of de bank. Tot op heden is dat nog steeds zo. Waar wij gaan volgt Ivar en waar wij zitten wil Ivar ook zijn. Het is een vriendelijke reu die het kaas niet van zijn brood laat eten, gek is op spelen met andere honden en een grote knuffelbeer aan het worden is. Met hem zijn we ook begonnen met het lopen van shows. Niet iets wat we wekelijks gaan doen, maar af en toe een showtje pakken is leuk. Zeker als blijkt dat hij het ook nog eens goed doet.